Ingredienser
1 pkt | philadelphia cream cheese, 200 g (ej light) |
---|---|
1 st | gul lök, hackad |
1 st | paprika, hackad |
350 g | nötfärs |
1 msk | olivolja |
1 burk | tomater, krossade |
2 st | vitlöksklyftor, pressade |
1 påse | taco kryddmix |
1 krm | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
1 tsk | socker |
1 krm | cayennepeppar, eller några droppar tabasco |
3 msk | jalapeñopepparfrukt, på burk, skivad |
1 st | purjolök, 10 cm skivad |
50 g | god ost, riven |
50 g | svarta oliver, urkärnade, skivade |
Till servering
nachochips |
---|
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°. Bred ut Philadelphiaosten i en ugnssäker form.
2. Bryn lök, paprika och köttfärs i olivolja. Häll på tomaterna och pressa i vitlöken. Tillsätt kryddmixen och låt koka utan lock ca 5 minuter. Krydda och smaka av med salt, peppar, socker och cayenne. Köttfärssåsen ska vara tjock.
3. Bred ut den över osten och strö över skivad jalapeñopeppar, purjolök och riven ost. Toppa med de skivade oliverna och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter tills ytan bubblar och osten fått lite färg. Servera direkt med nachochips till.
Vet inte vad som hände med inlägget men jag tror det går bra ändå;)
2. Bryn lök, paprika och köttfärs i olivolja. Häll på tomaterna och pressa i vitlöken. Tillsätt kryddmixen och låt koka utan lock ca 5 minuter. Krydda och smaka av med salt, peppar, socker och cayenne. Köttfärssåsen ska vara tjock.
3. Bred ut den över osten och strö över skivad jalapeñopeppar, purjolök och riven ost. Toppa med de skivade oliverna och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter tills ytan bubblar och osten fått lite färg. Servera direkt med nachochips till.
Vet inte vad som hände med inlägget men jag tror det går bra ändå;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar